De kracht

Picardië 2014

"Ga zo nu en dan op reis en ontspan.
Terug op werk zal uw oordeel zekerder zijn."
Leonardo DaVinci

Van zaterdag 11 oktober tot en met vrijdag 17 oktober waren we in Picardië in het noordwesten van Frankrijk.
De reis had als thema "Dromen".

We verbleven in het prachtige Chateau d’Heucourt aan de rand van het dorpje Heucourt.
Het is volgens ons namelijk een uitstekende plek om te dromen, want in een luxe één- of tweepersoonskamer moet dit toch zeker gaan lukken. Als je denkt niet te kunnen dromen, of je dromen niet kunt herinneren, maakt niet uit...

slaapkamer_01  

Het thema dromen mag je zeer breed zien. Je kunt denken aan nachtelijke dromen, maar ook dagdromen, beelden tijdens meditaties, trancesessies, reizen naar vorige levens en medicijnwandelingen.
Denk bij de meditaties aan ontmoetingen met je geleidegids(en), engelen en het ontdekken van je persoonlijke krachtdieren. Er was veel aandacht voor de betekenis van dromen en hun symbolen en we oefenenden hierin bijvoorbeeld met behulp van orakelkaarten.

Chateau_d’Heucourt_trans  Eetzaal

Ook gingen we naar droomlokaties, zoals het schilderachtige Brugge, de tuinen van Claude Monet, een natuurreservaat in de vallei van de Somme, de schilderachtige kustplaatsjes met hun krijtrotsen en kliffen in Noord Frankrijk, een bezoek aan de kathedralen van Chartres en Amiens, kortom: een reis waarbij droomlandschappen, binnenin en buiten je, zich ontvouwden.

labyrinth  monet

Een reis die veel tijd gaf voor inzichten, contemplatie en meditatie, afgewisseld met leuke uitstapjes, inspirerende en creatieve lessen, prettig gezelschap en uiteraard heerlijke maaltijden tevoorschijn getoverd uit de kasteelkeuken door onze geweldig chef!