Intuïtieve

Edelsteentherapie - jaartraining

Acht dagen over het gebruik van edelstenen en de vele mogelijkheden die ze ons bieden. Het gebruik van edelstenen tijdens energetische therapieconsulten kunnen van grote ondersteunende meerwaarde zijn.
Ook is deze oude kennis zeer bruikbaar voor privé gebruik.

Edelstenen, werking en gebruik
Tijdens deze opleiding leer je over de basisprincipes die je nodig hebt voor een succesvol gebruik van edelstenen. Je ontvangt informatie over hoe edelstenen precies werken, wat je wel en juist niet moet doen, hoe je ze uitkiest, reinigt, ontlaadt, weer oplaadt, opent en programmeert. We gaan in op het leren invoelen wat een steen voor jou persoonlijk doet en ook welke stenen je waar dient je te dragen: op de huid, in je aura, of welke stenen je alleen maar in de ruimte moet leggen en waarom. We behandelen edelstenen en de bijbehorende sterrenbeelden en op welke diverse manieren je edelstenen kunt gebruiken, kortom: alles wat je in algemene zin over het gebruik van edelstenen wilt weten. Er wordt ingegaan op de uitwerking van edelstenen op de chakra’s. Wat zijn chakra’s en wat doen ze en hoe kunnen we de werking van de chakra’s versterken door het gebruik van edelstenen. Welke edelstenen geven je meer gronding, of helpen je bij het in contact komen van je gevoelens en emoties. Welke kristallen geven je wilskracht een boost, wat heb je nodig om je hart weer te openen voor liefde en welke stenen werken in op de communicatie? Ook zijn er stenen die ons helpen om dromen te bevorderen en te onthouden, zodat we inzicht krijgen in onze diepere zielenroerselen en stenen die ons helpen om in contact te zijn met engelen en de hogere sferen. We oefenen onder andere in het geven en ondergaan van kristalleggingen op de chakra’s en in het intuïtief kiezen van edelstenen.

Kristalgrids
Verder gaat de opleiding over het leggen van kristallen op en rondom het menselijk lichaam om zo een veld te creëren, ook wel een grid genoemd, die de algehele gezondheid kan bevorderen. We doen leggingen om oude blokkades op te heffen of juist sluimerende talenten te activeren. Onderwerpen die aan bod komen zijn: vorige levens en voorouderlijnen, het loslaten van belemmerende patronen, zoals vermoeidheid, destructieve gewoontes, armoedebewustzijn en verkeerde relaties. Bij het activeren van talenten werken we aan het versterken van concentratie, aantrekken van liefde, laten stromen van creativiteit, vergroten van communicatieve vaardigheden, helderziende waarnemingen, intuïtie en spirituele ontwikkeling.
Ook kristalleggingen voor huis en tuin kunnen worden ingezet als een constante en positieve invloed voor je omgeving. Je leert hoe je edelstenen in een grid of veld leert kiezen, reinigen, programmeren en plaatsen. Wat wel en niet kan met kristallengrids, komt uitvoerig aan de orde. De huis en tuinleggingen worden voor veel doeleinden gebruikt. Om er een paar te noemen: beveiliging tegen storende energie van buitenaf, zoals straling en electrosmog, het zuiveren en transformeren van de energie, maar ook andere negatieve invloeden als wateraders, rest-entiteiten en zelfs overlast uit de omgeving. Ook kun je grids leggen voor harmonie in je huis, tuin, dorp of stad, heelwording van de aarde, maar ook voor het aantrekken van liefde, gezondheid, geluk en geld.

Kristalhealing
En natuurlijk leer je hoe we edelstenen en kristallen in kunnen zetten bij klachten en aandoeningen. Hoe gebruik je edelstenen, bij welke klacht en voor hoelang. Hoe weet je welke steen goed voor je is? Hoe doe je een reinigingskuur met stenen. Je leert intuïtief aanvoelen welke kristallen goed voor je zijn en welke niet. Ook oefen je in het uittesten van stenen, door middel van spiertesten, pendelen en meditaties op de chakra’s, met behulp van de edelstenen. Welke stenen kun je bij bepaalde klachten gebruiken en wanneer juist niet?

Data: 3-10, 31-10, 28-11-2020, 16-1, 13-2, 13-3, 10-4, 22-5-2021
Tijd: 10.00 uur tot 17.30 uur

Kosten:  € 1025,00 voor acht dagen,  inclusief koffie en thee, uitgebreide lunch, snacks en een reader.
Deze dagen zijn onderdeel van het Lichtfontein Certificatie Programma.

Toelatingseisen / vooropleiding
De student wordt toegelaten na het volgen van het Chakra Basisweekend en/of een intakegesprek.
Toelating is afhankelijk van het oordeel van Lichtfontein. Over de toelating kan niet worden gediscussieerd.

Een intakegesprek is alleen mogelijk op afspraak en kost € 60,00

Belangrijk: Van de student wordt een gemotiveerde en volwassen studiehouding gevraagd. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar er is een aanvangsniveau op minimaal MBO denk- en werkniveau vereist, waarin zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en de wens om te ontwikkelen voorop dienen te staan. Van de student wordt verwacht dat hij/zij in een stabiele levensfase is en opdrachten uit de gekozen opleiding maakt en uitwerkt.

Studiebelasting
De Edelsteentherapie-trainingsdagen
zijn aanvullende modules bij de opleiding tot Energetisch Therapeut. Van te voren inlezen, of naderhand het geleerde laten indalen, praktisch oefenen en de aanbevolen boeken lezen vormen de studiebelasting
De algehele inzet van de student en ervaringen en bevindingen van de docent tijdens deze module bepaalt of de deelnemer het certificaat behaalt of niet. Deze bevindingen worden openlijk met de student gecommuniceerd.
Als er reden is om aan te nemen, dat de deelnemer de stof niet voldoende beheerst, dan zal er een herhaling van de module worden voorgesteld.

De opleiding afronden
Wanneer alle gewenste modules zijn gevolgd en de bij de bijbehorende certificaten zijn behaald, kan de student de studie afsluiten in de vorm van een afstudeerscriptie. Het onderwerp van deze scriptie dient in overleg met Lichtfontein te worden vastgesteld. Begeleiding bij het maken van de scriptie is mogelijk. Na drie scriptiecontactmomenten wordt meer begeleidingstijd in rekening gebracht. Het begeleidingstarief bedraagt € 60,00 per uur. Uiterste termijn van het afronden van de afstudeerscriptie is maximaal drie jaar.

Herkansing
Het is mogelijk om bij een onvoldoende bevonden afstudeerscriptie nog twee keer te herkansen.

Betaling
In overleg kan gespreide betaling plaatsvinden.

Omdat het af en toe voorkomt dat een aanmeldformulier niet goed wordt verzonden, vragen we je om je ook per email aan te melden.
Klik hier om deze aanmelding in te vullen en te versturen.


Bij onderstaande aanmeldlink staat alleen de eerste cursusdag vermeld.
Inschrijving geldt echter voor de duur van de hele module.