Lessen in

Chakra Yogaweek

Deze Chakra Yogaweek is voor yogadocenten die elders al een yogadocentenopleiding hebben gevolgd en is bedoeld als bijscholing, of voor mensen die al jaren yoga praktiseren, geïnteresseerd zijn in de chakra’s en er sterk over denken om een yogadocentenopleiding te gaan volgen.

Wat leer je?

 • Theorie en filosofie van het chakrasysteem
 • Chakramethodiek van en tijdens het lesgeven
 • Een evenwichtige lesopbouw
 • Sfeerbepaling
 • Yoga houdingen (asana’s) en zonnegroeten op de chakra’s
 • Chakra psychologie en karakterstructuren
 • Therapeutisch effect van chakra yogaoefeningen
 • Pranayama: yoga van de adem
 • Bandhas: energiesloten
 • Klank en chakra´s
 • Meditatie en visualisatie
 • Gebruik van trance tijdens de lessen

In deze inspirerende week leer je hoe je de chakraleer kunt verwerken in je yogalessen en zo op verantwoorde wijze chakra yoga kunt  geven aan groepen, hoe je een opbouwend lesprogramma samenstelt en de rol van jou als docent hierin. Je leert over de uitwerking van yogaoefeningen op de chakra’s. Kennis van de chakra psychologie en de karakterstructuren stelt je in staat om cursisten beter te begrijpen en dus te kunnen begeleiden. Je gaat onderzoeken wat jouw eigen unieke en persoonlijke stijl in het lesgeven is en wat je brengt bij je bezieling als leerkracht. Alleen dat wat werkelijk doorleefd is en van jou is geworden, kan goed worden doorgegeven.

Boeken die tijdens deze week als naslagwerk worden aangeraden:
“Werkboek Chakra Yoga” van Anodea Judith.
“Handboek Chakra Psychologie” en “Het chakra werkboek”, beide ook van Anodea Judith.
“Yoga anatomie van Leslie Kaminof” en “De Zeven Spirituele wetten van yoga” van Deepak Chopra en David Simon. Deze boeken zijn te koop bij Lichtfontein.


Data: 24 tot en met 30 augustus
Leerkracht: Anita Geugien

Zeven lesdagen van 10.00 tot 18.00 uur
Kosten: € 875,00 inclusief koffie, thee, drankjes en snacks en lunch.

Wil je bij Lichtfontein verblijven, dan betaal je € 1295,00 per persoon voor zes overnachtingen en op basis van volpension.
Deze training hoort bij het Lichtfontein Certificatie programma.

Toelatingseisen / vooropleiding
De student wordt toegelaten na het volgen van het Chakra Basisweekend en/of een intakegesprek.
Toelating is afhankelijk van het oordeel van Lichtfontein. Over de toelating kan niet worden gediscussieerd.
Een intakegesprek is alleen mogelijk op afspraak en kost € 60,00
Belangrijk: Van de student wordt een gemotiveerde en volwassen studiehouding gevraagd. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar er is een aanvangsniveau op minimaal MBO denk- en werkniveau vereist, waarin zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en de wens om te ontwikkelen voorop dienen te staan. Van de student wordt verwacht dat hij/zij in een stabiele levensfase is en opdrachten uit de gekozen opleiding maakt en uitwerkt.

Studiebelasting
De Chakra Yogaweek is een aanvullende een module van de opleiding tot Energetisch Therapeut. Van te voren inlezen, of naderhand het geleerde laten indalen, praktisch oefenen en de aanbevolen boeken lezen vormen de studiebelasting
De algehele inzet van de student en ervaringen en bevindingen van de docent tijdens deze module bepaalt of de deelnemer het certificaat behaalt of niet. Deze bevindingen worden openlijk met de student gecommuniceerd.
Als er reden is om aan te nemen, dat de deelnemer de stof niet voldoende beheerst, dan zal er een herhaling van de module worden voorgesteld.

De opleiding afronden
Wanneer alle gewenste modules zijn gevolgd en de bij de bijbehorende certificaten zijn behaald, kan de student de studie afsluiten in de vorm van een afstudeerscriptie. Het onderwerp van deze scriptie dient in overleg met Lichtfontein te worden vastgesteld. Begeleiding bij het maken van de scriptie is mogelijk. Na drie scriptiecontactmomenten wordt meer begeleidingstijd in rekening gebracht. Het begeleidingstarief bedraagt € 60,00 per uur. Uiterste termijn van het afronden van de afstudeerscriptie is maximaal drie jaar.

Herkansing
Het is mogelijk om bij een onvoldoende bevonden afstudeerscriptie nog twee keer te herkansen.

Betaling
In overleg kan gespreide betaling plaatsvinden.

Omdat het af en toe voorkomt dat een aanmeldformulier niet goed wordt verzonden, vragen we je om je ook per email aan te melden.
Klik hier om deze aanmelding in te vullen en te versturen.