Lessen in

Chakra Psychologie - jaartraining

Chakra psychologie in de praktijk

De verdiepende jaartraining in de Chakraleer en Chakra Psychologie in acht studiedagen en verdeeld over acht maanden. Deze transformerende reeks is de basistraining voor alle opleidingen bij Lichtfontein.
Je verdiept jezelf in de Chakra Psychologie en hoe een mens zich fysiek en emotioneel vormt vanaf de geboorte, de eerste levensjaren en de uitwerking hiervan op de rest van ons leven. De chakra’s sturen alle functies in alle levenssferen aan en vormen de mens tot vleesgeworden bewustzijn.
De tijdens de lessen opgedane kennis en ervaring helpen om blokkades in je leven op te sporen, verloren delen van jezelf terug te vinden en opnieuw leven in te blazen. Door oefeningen uit Chakrayoga, bio-energetica, dans en met behulp van technieken als trance, visualisatie en meditatie kom je in echt en diep zielscontact met jezelf. Het resultaat is dat je je meer levend voelt en lekkerder in je vel komt te zitten. Alles stroomt weer!
De Chakra-rituelen zorgen voor een blijvende initiatie en transformatie.
Een vrijdag in de maand duik je onder in de energie en levenssferen van de chakra’s. Elke dag behandelt een nieuw chakra met de daarbij behorende chakrayoga- en bio-energetica oefeningen, meditaties, dans, trance en rituelen. Cursisten dragen de kleur van het chakra om ook de invloed van kleur op de chakra’s te ervaren. Voeding, altaar, edelstenen, geuren en rituelen, alles is afgestemd op het chakra van de dag. Voel het, beleef het en ervaar hoe het resoneert met wie je diep van binnen en in wezen bent. Bevrijd jezelf van limiterende gedachten en kom in contact met jouw eigen unieke persoonlijkheid. Wat jij begrijpt van jezelf en van je medecursisten, geeft je ook meteen meer inzicht in onderliggende patronen en gedrag van derden.
De training vormt een stevig fundament voor de vervolgopleidingen en hoort als basistraining bij het Lichtfontein Certificatie Programma. Ook is deze cursus los te volgen en uitstekend geschikt voor iedereen, die interesse heeft in de chakra’s en op zoek is naar verdieping en inzichten in zichzelf en de ander.
De boeken die voor deze training gelezen dienen te worden zijn: Chakra Werkboek en Handboek Chakrapsychologie, beide van Anodea Judith en De tijger ontwaakt, van Peter A. Levine


Data: 1-10, 29-10, 26-11, 14-1-2022, 11-2-2022, 18-3-2022, 8-4-2022, 20-5-2022.

* Let op: datum in maart gewijzigd!

Tijd: 10.00 - 13.00 uur en van 14.30 -  17.30 uur.
Leerkracht: Anita Geugien

Kosten: € 1025,00 inclusief koffie, thee, drankjes en snacks en lunch. 
Deze training hoort bij het Lichtfontein Certificatie programma.

Eerder arriveren, of langer blijven? Overnachten in onze B&B is mogelijk.
Vraag naar de mogelijkheden.

Toelatingseisen / vooropleiding
De student wordt toegelaten na het volgen van het Chakra Basisweekend en/of een intakegesprek. Toelating is afhankelijk van het oordeel van Lichtfontein. Over de toelating kan niet worden gediscussieerd. Een intakegesprek is alleen mogelijk op afspraak en kost € 60,00

Belangrijk: Van de student wordt een gemotiveerde en volwassen studiehouding gevraagd. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar er is een aanvangsniveau op minimaal MBO denk- en werkniveau vereist, waarin zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en de wens om te ontwikkelen voorop dienen te staan. Van de student wordt verwacht dat hij/zij in een stabiele levensfase is en opdrachten uit de gekozen opleiding maakt en uitwerkt.

Studiebelasting
Chakra Psychologie
is een module van de opleiding tot Energetisch Therapeut. Van te voren inlezen, of naderhand het geleerde laten indalen, praktisch oefenen en de aanbevolen boeken lezen vormen de studiebelasting. De algehele inzet van de student en ervaringen en bevindingen van de docent tijdens deze module bepaalt of de deelnemer het certificaat behaalt of niet. Deze bevindingen worden openlijk met de student gecommuniceerd. Als er reden is om aan te nemen, dat de deelnemer de stof niet voldoende beheerst, dan zal er een herhaling van de module worden voorgesteld.

De opleiding afronden
Wanneer alle gewenste modules zijn gevolgd en de bij de bijbehorende certificaten zijn behaald, kan de student de studie afsluiten in de vorm van een afstudeerscriptie. Het onderwerp van deze scriptie dient in overleg met Lichtfontein te worden vastgesteld. Begeleiding bij het maken van de scriptie is mogelijk. Na drie scriptiecontactmomenten wordt meer begeleidingstijd in rekening gebracht. Het begeleidingstarief bedraagt € 60,00 per uur. Uiterste termijn van het afronden van de afstudeerscriptie is maximaal drie jaar.

Herkansing
Het is mogelijk om bij een onvoldoende bevonden afstudeerscriptie nog twee keer te herkansen.

Betaling
In overleg kan gespreide betaling plaatsvinden.

Omdat het af en toe voorkomt dat een aanmeldformulier niet goed wordt verzonden, vragen we je om je ook per email aan te melden.
Klik hier om deze aanmelding in te vullen en te versturen.

Bij onderstaande aanmeldlink staat alleen de eerste cursusdag vermeld.
Inschrijving geldt echter voor de duur van de hele module.