Lessen in

Chakra Massage - jaartraining

Ben je geïnteresseerd in massage en ook in de werking van de chakra’s? Dan is de jaartraining Chakra Massage precies wat je zoekt. Chakra massage bouwt namelijk de brug tussen fysieke ontspanningsmassage en de energetische uitwerking van massages. De training bestaat uit acht Studiedagen verdeeld over acht maanden.
In de opleiding houd je je bezig met het aanleren van massagemethodes die uitwerking hebben op levensgebieden van de chakra’s. Daarnaast wordt ingegaan op de chakra psychologie, bruikbare kennis die nodig kan zijn tijdens massageconsulten. Je leert over de karakterstructuren en hun bijbehorende gesprekstechnieken, horende bij het chakra dat die dag wordt behandeld.
Chakramassage geeft een diepe en weldadige ontspanning en een blijvend gevoel van bevrijding of verruiming. Daarnaast ontstaat meestal een hernieuwde doorstroming van levenskracht. 
De bijbehorende therapeutische gesprekken, uitgaande van de chakrapsychologie helpen de cliënt bij het verkrijgen van inzichten, zodat de massageconsulten tevens een bijdrage aan bewustwording van zowel cliënt als therapeut kunnen zijn.

Aan bod komen o.a. een korte inleiding op de chakraleer en verschillende massage technieken, botkloppen (chakra 1), pulsing (chakra 2), vuurmassage (chakra 3), massage door middel van de adem en vlindermassage (chakra 4), klankmassage en keel, nek en schoudermassage (chakra 5) en gezichtsmassage en werken met kleur (chakra 6) en hoofdmassage (chakra 7).

Tijdens de massagesessies wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijk energetisch welzijn. Je leert om goed te aarden, je waar nodig af te schermen en bij jezelf te blijven. Tevens ontwikkel je vaardigheden om op de juiste manier contact te maken en te houden met je cliënt tijdens de massage en therapeutische gespreksvoering.
Daarnaast wordt er gewerkt met visualisatie, gedachtenkracht en de helende werking van geluid.

Tijdens de jaartaining gaan we ook in op het gebruik van etherische massage oliën en hoe je deze zelf samen kunt stellen voor een chakramsaage. 
Als naslagwerk dient “Handboek Chakra Psychologie” van Anodea Judith te worden aangeschaft. Deze is te koop bij Lichtfontein.

De massagetraining kan worden gevolgd als aanvullende bijscholing, door masseurs, lichaamswerkers of energetisch therapeuten die hun mogelijkheden uit willen breiden met nieuwe behandelmethoden.

Echter, ook als je graag wilt leren masseren is deze cursus zeker geschikt.

Data: worden nader bekend gemaakt
Leerkracht: Anita Geugien

Tijd: 8 lesdagen van 10.00 tot 17.30 uur.
Kosten: € 1025,00 inclusief koffie, thee, snacks, lunch en reader.

Eerder arriveren, of langer blijven? Overnachten in onze B&B is mogelijk.
Vraag naar de mogelijkheden.

Deze training hoort bij het Lichtfontein Certificatie programma.

Omdat het af en toe voorkomt dat een aanmeldformulier niet goed wordt verzonden, vragen we je om je ook per email aan te melden.
Klik hier om deze aanmelding in te vullen en te versturen.


Bij onderstaande aanmeldlink staat alleen de eerste cursusdag vermeld.
Inschrijving geldt echter voor de duur van de hele module.