Levenskunst

Sacrale Dans

Sacrale Dans in 2020
Alweer voor het vierde jaar wordt er in Lichtfontein Sacrale Dans aangeboden. Veel dansers hebben al de weg naar deze lessen kunnen vinden. Toch is er altijd ruimte voor nog meer dansers en danservaring is niet nodig.

CORONA-UPDATE

Beste Lichtfonteindansers,

Wat ben ik blij dat ik jullie kan vertellen dat we het voorzichtig weer gaan proberen, Sacrale Dans in Lichtfontein. We gaan voorlopig alleen buiten dansen. We hebben het plein bestudeerd, daar kunnen 8 dansers met mij dansen en we hebben de henge bekeken, daar kunnen 14 dansers met mij dansen. Dat is meer dan ik had verwacht en in principe gaan we voor de henge.

Het dansen zal anders zijn, we dansen in een losse kring op anderhalve meter afstand. Ook dan kunnen we in verbinding dansen. We respecteren het coronabeleid van Lichtfontein dat weer gebaseerd is op de regels van het RIVM.

We beginnen te dansen op Midzomer (20 juni).
In tegenstelling tot de eerder aangegeven tijden dansen we van 17.00 uur - 21.00 uur. Dit is inclusief twee pauzes. Graag zelf eten meenemen.
Vergeet niet je (opnieuw) aan te melden, ook al had je je al eerder opgegeven voor Midzomer.

Dan dansen we verder op:
vrijdag 5 juni ’s ochtends van 09.30 - 11.30 uur
vrijdag 26 juni ’s avonds van 19.00 uur - 21.00 uur
vrijdag 10 juli ’s ochtends van 09.30 uur - 11.30 uur
vrijdag 24 juli ’s avonds van 19.00 uur - 21.00 uur
vrijdag 21 aug. ’s ochtends van 09.30 uur - 11.30 uur

De eerste gemiste les stuurde ik een opgewekte mail met het aanbod de gemiste lessen in het nieuwe seizoen in te halen, zodat jullie dan een aantal lessen niet zouden hoeven te betalen.
En dat staat, voor wie dat wil, of wie niet anders kan, natuurlijk.

Wat ik hoop is dat veel van jullie van dit zomeraanbod gebruik willen maken om de lessen in te halen.
Op die manier is het financieel het meest gunstig voor Anita. En dat kan ze wel gebruiken na zoveel maanden geen of veel minder inkomen. Als je de lessen nog niet betaald had, kun je ze natuurlijk gewoon betalen.

Zowel voor de mensen uit de ochtendgroep als uit de avondgroep zijn er 3 lessen niet doorgegaan.
Er worden voor elke groep 2 inhaallessen gegeven en het Midzomerdansen telt ook voor 2 lessen.
Dus er is ruim gelegenheid om je lessen toch in te halen. Avond-dansers kunnen ook ochtend-dansers worden en omgekeerd. En als er ruimte is in de cirkel kun je zo vaak komen als je wilt.

Hoe gaat het in zijn werk?
De bedoeling is dat je je opgeeft voor de lessen bij Anita en dat je meteen je 06-nummer erbij geeft.
Anita maakt dan een groepsapp waarop vermeld zal worden als de les niet door kan gaan i.v.m. het weer. De ochtend van het dansen zelf kun je dan zien of de les misschien wordt afgezegd.
Ook houdt ze het aantal dansers in de gaten, zodat er niet te veel zullen zijn om afstand houden mogelijk te maken.

Het zou fijn zijn als je jouw opgave op korte termijn wil doen. Dan kunnen we de groep eventueel aanvullen met dansers uit andere groepen.
Je kan je onderaan deze pagina aanmelden.

Ik heb er zo veel zin in,
en ik hoop dat jullie er ook blij mee zijn.

Voor vragen: Lichtfontein
Voor opgave: Lichtfontein
Voor afmelden: Lichtfontein
Voor Sacraal Dansen met elkaar in de henge: Lichtfontein

Harte-Dansgroet,

Lideke

Wat is Sacrale Dans?
Sacrale Dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen rond het midden, dat het seizoen en het thema reflecteert. Sacrale Dans is een dans van verbinding; met jezelf, met de ander en met alles wat groter is dan dat. Zowel de muziek als de beweging kunnen ons ergens brengen waar onze woorden dat vaak niet kunnen. Op die manier kunnen wij ook van binnenuit in beweging komen.

sacrale-dans-logo

Winter en voorjaar
We zijn in het najaar op weg gegaan en nu is het tijd om de reis naar huis aan te vangen. Een reis die we vormgeven door verschillende dansen te dansen rond dit thema. Ook het midden zal het thema reflecteren. En natuurlijk datgene wat de dansers zelf inbrengen rond dit thema; een gedicht, een verhaal, een voorwerp om in het midden te leggen. Met of zonder uitleg, zoals het goed is voor jou.

sacrale-dans

Dans is een taal zonder woorden, al proberen we soms ook wel iets te delen in taal, de taal van de dans voert de boventoon en kan door iedereen anders verstaan worden. We dansen verstillende dansen en dansen die ons meer naar buiten brengen.

sacrale-dans-liedeke-kieft

Wanneer kun je komen dansen
We dansen eens in de 14 dagen op vrijdagochtend en eens in de 14 dagen op vrijdagavond. Je kunt kiezen of je 1 keer per maand danst op de ochtend of op de avond. Of nog fijner: zowel op de ochtend als de avond. Het thema is hetzelfde op zowel de ochtend als de avond en ook zijn veel dansen hetzelfde. Er is dan nog meer mogelijkheid tot verdieping.

Het blok wordt afgesloten met een Midzomerviering waarbij iedereen van harte welkom is.

Kosten
Losse lessen € 17,50

Midzomer € 35,00 - als je ook de cursus volgt € 25,00

Wil je je aanmelden voor de hele reeks, vul dan alleen de aanmelding voor de eerste dag in en geef bij "Anders, namelijk:" aan dat je de hele serie wil volgen.

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten!

Meld je nu aan voor:
vrijdag 10 juli 2020  van 09:30 tot 11:30
vrijdag 24 juli 2020  van 19:00 tot 21:00
vrijdag 21 augustus 2020  van 09:30 tot 11:30