Levenskunst

Sacrale Dans

CORANA-UPDATE OKTOBER

Lieve Dansers,

We zitten in de tweede Corona-golf, dat is ontzettend vervelend voor iedereen. Voor ons als dansers heeft het ook consequenties. Het kostte wel meer moeite dit keer om de beslissing te nemen het Sacraal Dansen tijdelijk te stoppen. Ik wilde zo graag doorgaan en zocht in elke regel, achter elke komma, in talloze gesprekken de mogelijkheid om door te kunnen dansen. Uiteindelijk heb ik gisteren in overleg met Anita besloten om toch een pauze in te lassen. Hoe we ons best ook doen, het is gewoon niet de bedoeling om met 8 mensen in één ruimte te bewegen.

Natuurlijk zal ik zodra het licht weer op groen staat de lessen hervatten. En natuurlijk zal ik ook weer inhaallessen geven, zodat jullie “waar voor je geld” krijgen.

Ik ga jullie missen, ik ga het dansen missen en ben verdrietig dat het zo loopt. Ook heb ik vertrouwen dat het goed komt, dat het niet zo lang gaat duren als de vorige keer en ben blij dat we allemaal nog gezond zijn (voor zover ik weet). We zullen weer in de kring staan, zelfs weer in een verbonden kring.

Harte-Dansgroet,

Lideke Kieft

Sacrale Dans in 2020
Alweer voor het vierde jaar wordt er in Lichtfontein Sacrale Dans aangeboden. Veel dansers hebben al de weg naar deze lessen kunnen vinden. Toch is er altijd ruimte voor nog meer dansers en danservaring is niet nodig.

CORONA-UPDATE SEPTEMBER

Beste Lichtfonteindansers,

Wat ben ik blij dat ik jullie kan vertellen dat we het voorzichtig weer zijn gaan proberen, Sacrale Dans in Lichtfontein.

Het dansen zal anders zijn, we dansen in een losse kring op anderhalve meter afstand. Ook dan kunnen we in verbinding dansen. We respecteren het coronabeleid van Lichtfontein dat weer gebaseerd is op de regels van het RIVM.

We dansen op:
’s Ochtends: vrijdag 11 sept.-09 okt.-06 nov.-04 dec. van 09.30 - 11.30 uur
’s Avonds: vrijdag 25 sept.-23 okt.-20 nov.-18 dec. van 19.00 - 21.00 uur


Hoe gaat het in zijn werk?
De bedoeling is dat je je opgeeft voor de lessen bij Anita en dat je meteen je 06-nummer erbij geeft.
Anita maakt dan een groepsapp waarop vermeld zal worden als de les niet door kan gaan i.v.m. het weer. Op de dag van het dansen zelf kun je dan zien of de les misschien wordt afgezegd.
Ook houdt ze het aantal dansers in de gaten, zodat er niet te veel zullen zijn om afstand houden mogelijk te maken.

Het zou fijn zijn als je jouw opgave op korte termijn wil doen. Dan kunnen we de groep eventueel aanvullen met dansers uit andere groepen.
Je kan je onderaan deze pagina aanmelden.

Ik heb er zo veel zin in en ik hoop dat jullie er ook blij mee zijn.

Voor vragen: Lichtfontein
Voor opgave: Lichtfontein
Voor afmelden: Lichtfontein
Voor Sacraal Dansen met elkaar in de henge: Lichtfontein

Harte-Dansgroet,

Lideke

Wat is Sacrale Dans?
Sacrale Dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen rond het midden, dat het seizoen en het thema reflecteert. Sacrale Dans is een dans van verbinding; met jezelf, met de ander en met alles wat groter is dan dat. Zowel de muziek als de beweging kunnen ons ergens brengen waar onze woorden dat vaak niet kunnen. Op die manier kunnen wij ook van binnenuit in beweging komen.

sacrale-dans-logo

Winter en voorjaar
We zijn in het najaar op weg gegaan en nu is het tijd om de reis naar huis aan te vangen. Een reis die we vormgeven door verschillende dansen te dansen rond dit thema. Ook het midden zal het thema reflecteren. En natuurlijk datgene wat de dansers zelf inbrengen rond dit thema; een gedicht, een verhaal, een voorwerp om in het midden te leggen. Met of zonder uitleg, zoals het goed is voor jou.

sacrale-dans

Dans is een taal zonder woorden, al proberen we soms ook wel iets te delen in taal, de taal van de dans voert de boventoon en kan door iedereen anders verstaan worden. We dansen verstillende dansen en dansen die ons meer naar buiten brengen.

sacrale-dans-liedeke-kieft

Wanneer kun je komen dansen
We dansen eens in de 14 dagen op vrijdagochtend en eens in de 14 dagen op vrijdagavond. Je kunt kiezen of je 1 keer per maand danst op de ochtend of op de avond. Of nog fijner: zowel op de ochtend als de avond. Het thema is hetzelfde op zowel de ochtend als de avond en ook zijn veel dansen hetzelfde. Er is dan nog meer mogelijkheid tot verdieping.

Kosten
Ochtendcursus: € 60,00 - inclusief Midwinter € 60,00 + € 25,00 = € 85,00
Avondcursus: € 60,00 - inclusief Midwinter € 60,00 + € 25,00 = € 85,00

Avond- en ochtendcursus samen € 105,00 (1 les gratis)
Avond- en ochtendcursus inclusief Midwinter  € 105,00 + € 25,00 = € 130,00

Per les als je de cursus in één keer betaalt: € 15,00
Losse lessen: € 17,50
Midwinter: € 35,00 - als je ook de cursus volgt: € 25,00

Wil je je aanmelden voor de hele reeks, vul dan alleen de aanmelding voor de eerste dag in en geef bij "Anders, namelijk:" aan dat je de hele serie wil volgen.

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten!