Levenskunst

Sacrale Dans

Sacrale Dans in 2021

Alweer voor het vijfde jaar wordt er in Lichtfontein Sacrale Dans aangeboden. Veel dansers hebben al de weg naar deze lessen kunnen vinden. Toch is er altijd ruimte voor nog meer dansers en danservaring is niet nodig.

Wat is Sacrale Dans?
Sacrale Dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen rond het midden, dat het seizoen en het thema reflecteert. Sacrale Dans is een dans van verbinding; met jezelf, met de ander en met alles wat groter is dan dat. Zowel de muziek als de beweging kunnen ons ergens brengen waar onze woorden dat vaak niet kunnen. Op die manier kunnen wij ook van binnenuit in beweging komen.

sacrale-dans-logo

Winter en voorjaar
De natuur is teruggekeerd tot haar essentie, en straks vernieuwt zij zichzelf weer. Is het niet een prachtige beweging van naar binnen en naar buiten, een eindeloze golfbeweging met zoveel kracht en pracht. Deze golfbeweging maken hoort bij het leven. 

Dit seizoen dansen we rond dit thema, de “eb en vloed” in ons bestaan. Het midden zal dit thema reflecteren. En natuurlijk datgene wat de dansers zelf inbrengen rond dit thema; een gedicht, een verhaal, een voorwerp om in het midden te leggen. Met of zonder uitleg, zoals het goed is voor jou.

sacrale-dans

Dans is een taal zonder woorden, al proberen we soms ook wel iets te delen in taal, de taal van de dans voert de boventoon en kan door iedereen anders verstaan worden. We dansen verstillende dansen en dansen die ons meer naar buiten brengen.

sacrale-dans-liedeke-kieft

Wanneer kun je komen dansen

We dansen eens in de 14 dagen op vrijdagochtend en eens in de 14 dagen op vrijdagavond. Je kunt kiezen of je 1 keer per maand danst op de ochtend of op de avond. Of nog fijner: zowel op de ochtend als de avond. Het thema is hetzelfde op zowel de ochtend als de avond en ook zijn veel dansen hetzelfde. Er is dan nog meer mogelijkheid tot verdieping. Het blok wordt afgesloten met een Midzomerviering waarbij iedereen van harte welkom is.

Vrijdagmorgen 09.30 uur - 11.30 uur 25-6, 2-7, 16-7
Vrijdagavond 19.00 uur - 21.00 uur 11-6, 9-7, 30-7
Midzomer 15.30 uur - 17.30 uur én 19.00 -  21.00 uur 20-06

Je kunt kiezen of je alleen de middag, alleen de avond of de hele Midzomer wilt meedansen.
Als je beide delen mee danst is er gelegenheid om (voor € 10,00) een eenvoudige avondmaaltijd bij Lichtfontein te gebruiken, soep met uitgebreid brood.
Je mag ook gerust iets van jezelf meenemen om te eten.

De kosten
Sommige mensen hebben een aantal lessen gemist tijdens de lockdown, dan kun je deze lessen gebruiken om je reeds betaalde lessen in te halen.
Er worden genoeg lessen gegeven, inclusief Midzomer, om al je gemiste lessen alsnog te dansen.

Heb je geen betaalde lessen gemist, dan kun je gewoon betalen voor de lessen.
Losse lessen kosten € 17,50
Als je je voor meer dan drie lessen opgeeft betaal je € 15,00 per les.
Als je je opgeeft voor Midzomer 1 en 2 dan betaal je ook € 15,00 per les, inclusief maaltijd is de hele Midzomerviering € 40,00
Graag contant betalen bij aanvang.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden bij Lichtfontein.
Via de mail: klik hier
Of per telefoon 0516-431377

Wat betreft de Coronamaatregelen: we blijven voorzichtig en dansen vooralsnog op anderhalve meter, dat is buiten goed te realiseren.
Binnen ook, maar dan met maximaal 16 mensen en dansen we, zoals we dat al gewend waren, om de beurt.
Dus als we, vanwege het weer, naar binnen moeten uitwijken zullen er eventueel dansers worden afgemeld.
Dan doen we dan op volgorde van aanmelding.
Om zo veel mogelijk mensen een kans te geven weer samen te dansen is het fijn als je je zo snel mogelijk aanmeldt.

Om je aan te melden: klik hier.

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten.