Levenskunst

Sacrale Dans

Sacrale Dans in 2021

Alweer voor het vijfde jaar wordt er in Lichtfontein Sacrale Dans aangeboden. Veel dansers hebben al de weg naar deze lessen kunnen vinden. Toch is er altijd ruimte voor nog meer dansers en danservaring is niet nodig.

Wat is Sacrale Dans?
Sacrale Dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen rond het midden, dat het seizoen en het thema reflecteert. Sacrale Dans is een dans van verbinding; met jezelf, met de ander en met alles wat groter is dan dat. Zowel de muziek als de beweging kunnen ons ergens brengen waar onze woorden dat vaak niet kunnen. Op die manier kunnen wij ook van binnenuit in beweging komen.

sacrale-dans-logo

Winter en voorjaar
De natuur is teruggekeerd tot haar essentie, en straks vernieuwt zij zichzelf weer. Is het niet een prachtige beweging van naar binnen en naar buiten, een eindeloze golfbeweging met zoveel kracht en pracht. Deze golfbeweging maken hoort bij het leven. 

Dit seizoen dansen we rond dit thema, de “eb en vloed” in ons bestaan. Het midden zal dit thema reflecteren. En natuurlijk datgene wat de dansers zelf inbrengen rond dit thema; een gedicht, een verhaal, een voorwerp om in het midden te leggen. Met of zonder uitleg, zoals het goed is voor jou.

sacrale-dans

Dans is een taal zonder woorden, al proberen we soms ook wel iets te delen in taal, de taal van de dans voert de boventoon en kan door iedereen anders verstaan worden. We dansen verstillende dansen en dansen die ons meer naar buiten brengen.

sacrale-dans-liedeke-kieft

Wanneer kun je komen dansen

We dansen eens in de 14 dagen op vrijdagochtend en eens in de 14 dagen op vrijdagavond. Je kunt kiezen of je 1 keer per maand danst op de ochtend of op de avond. Of nog fijner: zowel op de ochtend als de avond. Het thema is hetzelfde op zowel de ochtend als de avond en ook zijn veel dansen hetzelfde. Er is dan nog meer mogelijkheid tot verdieping. Het blok wordt afgesloten met een Midzomerviering waarbij iedereen van harte welkom is.

Vrijdagmorgen 09.30 uur – 11.30 uur 05-02, 05-03, 02-04, 30-04, 21-05
Vrijdagavond 19.00 uur – 21.00 uur 22-01, 19-02, 19-03, 16-04, 14-05, 11-06
Midzomer 13.00 uur – 17.00 uur 20-06

Kosten
Avondcursus in één keer betaald € 115,00
inclusief Midzomer € 115,00 + € 25,00 = € 140,00
Ochtendcursus in één keer betaald € 100,00
inclusief Midzomer € 100,00 + € 25,00 = € 125,00
Avond- en ochtendcursus samen € 200,00 (1 les gratis)
Avond- en ochtendcursus inclusief Midzomer € 200,00 + € 25,00 = € 225,00

Per les, als je de cursus in één keer betaalt € 15,00
Losse lessen € 17,50
Midzomer € 35,00 - als je ook de cursus volgt € 25,00

Om je aan te melden: klik hier.

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten!


CORONA-UPDATE 

Het dansen zal anders zijn, we dansen in een losse kring op anderhalve meter afstand. Ook dan kunnen we in verbinding dansen. We respecteren het coronabeleid van Lichtfontein dat weer gebaseerd is op de regels van het RIVM.

Hoe gaat het in zijn werk?

De bedoeling is dat je je opgeeft voor de lessen bij Anita en dat je meteen je 06-nummer erbij geeft.
Anita maakt dan een groepsapp waarop vermeld zal worden als de les niet door kan gaan i.v.m. het weer. Op de dag van het dansen zelf kun je dan zien of de les misschien wordt afgezegd.
Ook houdt ze het aantal dansers in de gaten, zodat er niet te veel zullen zijn om afstand houden mogelijk te maken.

Het zou fijn zijn als je jouw opgave op korte termijn wil doen. Dan kunnen we de groep eventueel aanvullen met dansers uit andere groepen.

Ik heb er zo veel zin in en ik hoop dat jullie er ook blij mee zijn.

Voor vragen: Lichtfontein
Voor opgave: Lichtfontein
Voor afmelden: Lichtfontein
Voor Sacraal Dansen met elkaar in de henge: Lichtfontein

Harte-Dansgroet,

Lideke