Levenskunst

Lessen in Levenskunst

In deze cursus op zeven maandagavonden leg je je eigen leven onder de loep.
Want alles kan beter leuker, mooier of krachtiger. Levenskunst is een leefstijl.
Het leert je ten volle (be-)leven. Je creëert je eigen werkelijkheid, jouw persoonlijke wereld. Hoe jij jouw leven ervaart en wat je er van vindt, word bepaald door je eigen overtuigingen. Je overtuigingen bepalen of je durft te dromen en te wensen.  
Levenskunst helpt je van angst naar vertrouwen.

De cursus is een Basistraining tot Levenskunstenaar.
Een levenskunstenaar (m/v) is een inspirator, een voorlever en een influencer.
Iemand die zelf verantwoordelijkheid neemt en uitzoekt wat bij hem of haar past en wat hij of zij nodig heeft om een zinvol, blij en tevreden leven te leiden. Een leven vol schoonheid en avontuur, bezieling en levensvreugde. Een levenskunstenaar tilt de omgeving op: inspireert, daagt uit en is een voorbeeld voor anderen. Doet voornamelijk wat hij/zij fijn vindt, zonder al te veel concessies te doen naar derden. Is geen egoïst, maar een levensgenieter die goed voor zichzelf kan zorgen en dus ook onconditioneel iets over heeft voor een ander.
Het is plezierig om in het gezelschap van zo iemand te zijn, want ze zijn in verbinding met de bron en weten altijd wel iets passends te verzinnen en zo inspireren en motiveren ze zichzelf en anderen.

We hebben Levenskunstenaars nodig!
Versneld door het Coronavirus wordt onze leefwereld kleinschaliger en worden we meer teruggeworpen op onszelf en onze omgeving. Dat is niet verkeerd, als we er op een creatieve manier mee om weten te gaan en ons verbinden met netwerken van positieve mensen die inspireren en co-creëren.

De cursus Levenskunst staat bol van oefeningen die onze kwaliteit van leven sterk verbeteren. We onderzoeken wat onze negatieve overtuigingen zijn en buigen ze om naar inspirerende ideeën en doelen. We maken contact met onze innerlijke ritmes en met de grote ritmen van de natuur en het universum. Je ontdekt voor jezelf de magie van het leven en hoe dit voor je werkt. Je komt zo in een positieve stroom en bij nieuwe dingen.

Door creatieve oefeningen, gerichte beweging, meditatie, schrijfoefeningen en dagboekopgaven, rituelen en wat alles verder voorbij komt, ontdek je nieuwe kanten van jezelf en van je leven. Elke week richt je je op een nieuw levensvlak, zodat je aan het eind van de cursus alle levenssferen hebt doorvoelt. Leven met minder moeite en meer plezier!

Leerkracht: Anita Geugien
Data: 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december.
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur

Kosten: € 125,00 inclusief materialen en reader.

Aanmelding: klik hier.

Bij aanmelding ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden cursussen en workshops.