Sound Journey

Cranio Sacraal Therapie

10-13 augustus: Lichtfontein Summerschool
Cranio Sacraal Therapie - Basisopleiding

Cranio-sacraaltherapie is een zachte behandelmethode en werkt erg diep.
Het richt zich op het gebied tussen cranio (schedel) en sacrum (heiligbeen).
Dat is het gebied waar hersenen en ruggenmerg -het centraal zenuwstelsel- zich bevinden.

Rondom het centraal zenuwstelsel bevindt zich vloeistof die de hersenen en het ruggenmerg voedt.
Deze vloeistof wordt door de bloedbaan in de hersenen ingepompt totdat de druk zo hoog wordt dat er een systeem opent, wat lijkt op een ’sprinklersysteem’ en het teveel aan vloeistof terugstroomt. Hierdoor ontstaat een ritme, het zogenoemde cranio-sacraalritme, dat op het hele lichaam te voelen is.

De cranio-sacraaltechnieken nodigen het lichaam en het centraal zenuwstelsel uit om spanningen en blokkades los te laten, waardoor ruimte en een diepe ontspanning ontstaat. In deze ontspanning kan het zogenaamde zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal zijn werk doen.
Veel klachten verbeteren of verdwijnen doordat de juiste voorwaarden, zoals een goede doorstroming van bloed en energie, worden gecreëerd.

Cranio-sacraaltherapie heeft bij vele klachten zijn waarde bewezen. Denk aan uiteenlopende klachten, als:

  • spier- en gewrichtsklachten
  • nek-, schouder- en rugklachten
  • hoofdpijn en andere pijnklachten
  • vermoeidheid en slapeloosheid
  • stress en energiegebrek
  • depressie en angst
  • dyslexie en ADHD
  • maag-/darmstoornissen
  • traumatische en psychische klachten

Een cranio-sacraalbehandeling kan goed samengaan met een proces van bewustwording en inzicht over de eigen (levens)houding en de persoonlijke ontwikkeling. Goed te combineren met andere (lichaams-)behandelingen.

Bij een cranio-sacraalbehandeling ligt men op een (massage)behandeltafel en kan (makkelijk zittende) kleding gewoon worden aangehouden.

In de workshop maak je kennis met de cranio-sacraaltechnieken en richten we ons op het gaan voelen van het ritme. Je leert het 10 stappenplan waarmee je een volledige Cranio Sacraal ontspanningsbehandeling kunt geven.

Na het volgen van deze basismodule, kun je instromen bij de de Peirsman Cranio Sacraal Academie voor een beroepsopleiding tot Cranio Sacraal Therapeut.

Josine

De workshop word gegeven door Josine Hesselbach, Cranio-Sacraaltherapeut en -docent.

Data: 10 - 13 augustus
Lestijden 10-17.00 uur
Prijs : € 525,00

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten!

Bewaren