Wat brengt

Chakramassage

Ben je geïnteresseerd in massage, maar ook in de werking van de chakra’s? 

Dan is de jaarcursus Chakra Massage misschien wel precies wat je zoekt!

Deze jaartraining kan onder andere gevolgd worden door masseurs, lichaamswerkers of energetisch therapeuten die hun mogelijkheden uit willen breiden met nieuwe behandelmethoden. Maar ook als je wilt leren masseren is deze cursus geschikt.

De Chakra Massage cursus kan als losse jaar training worden gevolgd. Kennis over de chakra’s is wel een grote meerwaarde, ook omdat we in deze jaarcursus de op massage toegepaste, chakra psychologie zullen behandelen.

Het is mogelijk om het basisjaar “Reis door de Chakra’s” en de chakramassage opleiding in één jaar te volgen. Dit zal de beleving van deze jaartraining absoluut versterken.

In de negen lesdagen houd je je bezig met het aanleren van massagemethodes die uitwerking hebben op levensgebieden van de chakra’s.
Daarnaast wordt ingegaan op de chakra psychologie die nodig is tijdens massageconsulten. Je doet kennis op over de karakterstructuren en hun bijbehorende bepantseringen en gesprekstechnieken, die horen bij het chakra dat die dag wordt behandeld.

Chakramassage kan een diepe en vaak weldadige ontspanning oproepen en een blijvend gevoel van bevrijding of verruiming geven. Daarnaast ontstaat meestal een hernieuwde doorstroming van levenskracht.
Bijbehorende therapeutische gesprekken, uitgaande van de chakrapsychologie helpen de cliënt bij het verkrijgen van inzichten, zodat de massageconsulten tevens een bijdrage aan bewustwording van zowel cliënt als therapeut kunnen zijn.

De lesdagen bestaan uit een introductiedag, om dan vervolgens per maand een chakra met de bijbehorende massage te behandelen, de negende dag is een integratiedag.

Aan bod komen o.a. inleiding op de chakraleer en verschillende massage technieken, botkloppen (chakra 1), pulsing (chakra 2), vuurmassage (chakra 3), massage door middel van de adem en vlindermassage (chakra 4), klankmassage en keel, nek en schoudermassage (chakra 5) en gezichtsmassage en werken met kleur (chakra 6) en hoofdmassage (chakra 7).

Tijdens de massagesessies wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijk energetisch bewustzijn. Je leert om goed te aarden, je waar nodig af te schermen en bij jezelf te blijven. Tevens ontwikkel je vaardigheden om op de juiste manier contact maken en houden met je cliënt tijdens de massage en de therapeutische gespreksvoering.

Ook wordt er dieper ingegaan op het gebruik van etherische oliën bij de chakra’s en hoe je je eigen massageolie kunt samenstellen. Daarnaast wordt er gewerkt met visualisatie, gedachtenkracht en de helende werking van geluid.
Voor deze opleiding dient het “Handboek Chakra Psychologie” van Anodea Judith te worden aangeschaft. Deze is te koop bij Lichtfontein.

Leerkracht: Anita Geugien
Tijd: 9 vrijdagen van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 953,00 inclusief koffie, thee, snacks, een uitgebreide lunch en lesmap.
Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.