Tai Chi Tao

Tarot en Orakel avonden

Kennismaken met Tarot en Orakelkaarten

Drie avonden waarop we kennismaken en verdiepen met de Tarot en Orakelkaarten. We gaan in op de herkomst en leren hoe de kaarten werken om inzicht te geven en ons kunnen helpen op ons levenspad.
Hoe kom je tot een juiste vraagstelling en wat kun je beter niet aan de kaarten vragen?

Tarotkaarten
Tarot is het oudste orakelkaart-systeem. Afbeeldingen van de tarot kunnen worden gebruikt om meer over de innerlijke werkelijkheid en het onderbewustzijn te weten te komen. Hierdoor ontstaat toegang tot de wijsheid van het onderbewustzijn, die via het denken vaak niet bereikbaar is.
Ook vormen orakelkaarten en Tarot voor veel mensen een poort naar antwoorden uit de hogere sferen. Vroeger werd gedacht dat de tarot een hulpmiddel was om de toekomst te voorspellen. Huidige inzichten omarmen het idee van een toekomst die plooibaar is aan de hand van juiste keuzes en de kennis en gebruik van universele wetten, zoals onder andere de wet van de aantrekkingskracht en de wet van de synchroniciteit.

Orakelkaarten
Orakelkaarten zijn van de laatste jaren en ze helpen ons om open en positief in het leven te staan. Soms zijn de kaarten op de tarot gebaseerd, maar vaak zijn ze algemener qua symboliek, of juist gewijd aan één onderwerp, bijvoorbeeld, dieren, edelstenen, planten, archetypen, godinnen, engelen of elfen.
Orakelkaarten bekrachtigen vaak de weg die we bewandelen en geven ons heel direct aanwijzingen of antwoorden op vragen die we hebben. Orakelkaarten helpen ons enerzijds om in balans te komen en rust te vinden, terwijl ze ons anderzijds juist dat duwtje kunnen geven om een grote stap voorwaarts te durven zetten.

Deze kennismakingsavonden kunnen in het nieuwe jaar een vervolg krijgen in de vorm van een verdiepingscursus.

Docent: Anita Geuigien
Tijd: 19.30-22.00 uur

Data: 20 november, 4 december, 18 december.
Prijs: € 75,00 inclusief koffie/thee en lesmap.

Bij onderstaande aanmeldlink staat, vanwege agendatechnische redenen, alleen de eerste cursusdag vermeld.
De inschrijving is echter voor de gehele cursus.