Ierlandreis

Tai Chi Tao/Qigong

Tai Chi Tao/Qigong door Joke Vinke

In Tai Chi maak ik gebruik van Tai Chi Tao/ Qigong. Dit is een Chinese bewegingsleer die bestaat uit ronde, vloeiende en harmonieuze, cirkelvormige bewegingen die alle spieren trainen. Door met concentratie de bewegingen te volgen leer je bewust om te gaan met je lichaam en breng je jouw geest tot rust. Je wordt gezonder doordat bijvoorbeeld je stress afneemt.

Tai Chi Tao/Qigong helpt bij fibromyalgie
Fibromyalgie wordt gekenmerkt door spierstijfheid en pijn over het hele lichaam die gepaard gaat met felle vermoeidheid en slaapstoornissen. De behandeling van de aandoening gebeurt dan ook op diverse fronten tegelijk. Ze bestaat uit de inname van pijnstillers, aangevuld met cognitieve gedragstherapie en lichaamsbeweging.
Op dat laatste vlak geeft Tai Chi Tao zeer goede resulta-ten. Tai Chi Tao bestaat uit het uitvoeren van trage, vloeiende bewegingen in combinatie met een diepe ademhaling en relaxatie. Dat maakt deze bewegingsleer zo interessant. Ze werkt namelijk niet alleen in op het lichaam, maar ook op de emoties en het gedrag.

De meeste beoefenaars van Tai Chi Tao hebben minder pijn, minder last van stramme gewrichten en ze voelen zich ook minder moe.
Als je fibromyalgie hebt is het een kunst om binnen je grenzen te blijven en niet te hard voor jezelf te zijn. Op een goede dag doe je snel teveel om daarna uitgeput of zelfs uitgeschakeld te zijn. In zo’n situatie is het van belang om te leren goed naar je lichaam te luisteren en te leren jezelf te sparen. Met Tai Chi Tao kun je weer nieuwe energie krijgen , leren wat je grenzen zijn binnen de beperkingen van je lichaam en daarmee beter om te gaan.

Tai Chi voor je gezondheid
De technieken van de diverse Tai Chi oefeningen kunnen zorgen voor een betere gezondheid. Hieronder volgt een lijstje met gezondheidsvoordelen die je uit Tai Chi kunt halen:

  • Verbeterde houding
  • Minder pijnklachten
  • Meer energie
  • Lenigheid
  • Betere nachtrust
  • Minder stress
  • Verbeterde concentratie
  • Lagere bloeddruk
  • Een gelukkig gevoel van welbehagen
  • Verbeterde ademhaling

Wie ben ik:
Mijn naam is Joke Vinke. Mijn interesse voor de alternatieve geneeskunde is ontstaan toen ik zelf, met mijn eigen vragen over mijn gezondheid, vastliep in de reguliere gezondheidszorg. Ik heb CVS en Fibromyalgie.
Ik ben mij in de loop van de jaren steeds meer gaan richten op een andere manier van kijken naar mens en gezondheid.

Joke Vinke
Zoekend naar antwoorden op de gezondheidsproblemen die ik zelf ervaarde, heb  ik onder andere een driejarige  opleiding tot tekencoach gedaan, een opleiding tot stresscounseler en de opleiding tot Tai Chi Tao docent.

Tijd:
Dinsdagmiddag van 14.00-15.00 uur
Prijs: € 100,00 voor 10 lessen (kennismakingsprijs), inclusief thee.

Meld je nu aan voor:
dinsdag 31 oktober 2017  van 14:00 tot 15:00
dinsdag 7 november 2017  van 14:00 tot 15:00
dinsdag 14 november 2017  van 14:00 tot 15:00
dinsdag 21 november 2017  van 14:00 tot 15:00
dinsdag 28 november 2017  van 14:00 tot 15:00
dinsdag 5 december 2017  van 14:00 tot 15:00