Chakra

Sacrale Dans

Lideke Kieft komt ook in 2017 één keer per maand Sacrale Dans-ochtenden verzorgen bij Lichtfontein.

Meditatief, harmoniserend, zowel van binnen als van buiten, jezelf kunnen verliezen in de dans, in de beweging, maar ook in verbinding met de andere dansers in de groep. Alsof je met z’n allen een mandala of een chakra danst op een fijne meditatieve manier.


Het dansen laad je op en tegelijkertijd maakte het je innerlijk rustig en brengt het je in verbinding met jezelf en het grote geheel en tevens met het besef van de schoonheid ervan.

Het is een dansvorm waarbij het meditatieve en dromerige van chakra zes wordt belichaamd in de passen en de vloeiende, mooie en stromende bewegingen van chakra één, twee en vier.

sacrale-dans-logo

WINTER EN VOORJAAR
Een heel nieuw jaar, nog bijna onuitgepakt. Buiten is alles tot zijn essentie teruggebracht, kale struiken, kale bomen, lege akkers. Zelfs het geluid lijkt naar binnen te gaan, is meer verstild, stiller. Er is veel ruimte in de natuur, waardoor het winterlicht zijn kans krijgt om te glinsteren op de overwegend grijze buitenwereld.
Langzaam maar zeker zal de natuur weer zichtbaar worden, ruimte in gaan nemen, het geluid meer hoorbaar worden. Kleur komt terug, eerst nog voorzichtig maar dan …..
Ook in de dans zullen we deze weg gaan, van meer naar binnen, naar meer naar buiten. Verstillende dansen die ons meer naar binnen brengen en vrolijke dansen om te vieren. Stilstaan bij wat de stilte ons te zeggen heeft. Stil staan in het midden van de beweging naar buiten

sacrale-dans

Sacrale dans is een meditatieve dansvorm. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen en komen zo in beweging. Er is altijd een midden, waar we in een cirkel omheen dansen. Een midden  dat het thema of het seizoen reflecteert. We dansen in verbinding met het midden en met elkaar.

We dansen op klassieke muziek, maar ook op eigentijdse en folklore muziek.
Er zal rust zijn in de beweging, maar ook energie: de inademing en de uitademing.
Dans is de taal van de ziel, een taal die zich uit in beweging, niet in woorden.
Zowel de muziek, als de beweging kunnen ons ergens brengen waar we met onze woorden niet kunnen komen. De beweging die we van buiten maken, kan ons ook van binnen in beweging brengen.

sacrale-dans-liedeke-kieft

Wat betekent deze beweging voor mij, wat betekent dit handgebaar voor mij, wat berekent deze stap voor mij?
In Sacrale Dans zou je dat kunnen ervaren, zonder daar woorden aan te geven. We volgen een ontdekkingsweg van stilte en vreugde, van binnen en buiten, van verbinding met onszelf, met de ander en met de wereld om ons heen.


Data: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april , 5 mei, 2 juni en 7 juli 2017
Tijd: 9.30 uur tot 11.30 uur.
Prijs per dansochtend:  Losse lessen € 15,00, de hele cursus € 90,00
Zaal open: 9.00 uur.

We hopen je te mogen ontmoeten in de dans.

Wil je je aanmelden voor de hele reeks, vul dan alleen de aanmelding voor de eerste dag in en geef bij "Anders, namelijk:" aan dat je de hele serie wil volgen.

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren