Workshop

Sacrale Dans

Lideke Kieft geeft Sacrale Dans-ochtenden bij Lichtfontein.

Meditatief, harmoniserend, zowel van binnen als van buiten, jezelf kunnen verliezen in de dans, in de beweging, maar ook in verbinding met de andere dansers in de groep. Alsof je met z’n allen een mandala of een chakra danst op een fijne meditatieve manier.


Het dansen laad je op en tegelijkertijd maakte het je innerlijk rustig en brengt het je in verbinding met jezelf en het grote geheel en tevens met het besef van de schoonheid ervan.

Het is een dansvorm waarbij het meditatieve en dromerige van chakra zes wordt belichaamd in de passen en de vloeiende, mooie en stromende bewegingen van chakra één, twee en vier.

sacrale-dans-logo

De zomer is op zijn retour, buiten wordt het stilaan kouder, veel dieren gaan wat meer naar de zon toe.
Het wordt ook vroeger donker en we gaan weer meer in huis leven, zelf zorgen voor extra licht. Het is een tijd die vraagt om verstilling. In de dans gaan we mee in die beweging van buiten naar binnen. Maar ook het vuur krijgt aandacht, vuur om ons warm te houden. Je kunt met ons mee op deze weg in de Sacrale Dans.

sacrale-dans

Sacrale dans is een meditatieve dansvorm. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen en komen zo in beweging. Er is altijd een midden, waar we in een cirkel omheen dansen. Een midden  dat het thema of het seizoen reflecteert. We dansen in verbinding met het midden en met elkaar.
We dansen op klassieke muziek, maar ook op eigentijdse en folklore muziek.
Er zal rust zijn in de beweging, maar ook energie: de inademing en de uitademing.
Dans is de taal van de ziel, een taal die zich uit in beweging, niet in woorden. Zowel de muziek, als de beweging kunnen ons ergens brengen waar we met onze woorden niet kunnen komen. De beweging die we van buiten maken, kan ons ook van binnen in beweging brengen.

sacrale-dans-liedeke-kieft

Wat betekent deze beweging voor mij, wat betekent dit handgebaar voor mij, wat berekent deze stap voor mij?
In Sacrale Dans zou je dat kunnen ervaren, zonder daar woorden aan te geven. We volgen een ontdekkingsweg van stilte en vreugde, van binnen en buiten, van verbinding met onszelf, met de ander en met de wereld om ons heen.


Vrijdagochtend 9.30 - 11.30 uur: 15 september - 20 oktober - 17 november
Kosten per blok: € 45,00. Inclusief Midwinter € 70,00

Vrijdagavond 19.00 - 21.00 uur: 29 september - 3 november - 1 december
Kosten per blok: € 45,00. Inclusief Midwinter € 70,00

Lichtfeest/Midwinter: 22 december van 13.00 - 17.00 uur
Kosten los: € 35,00.

Kosten voor 2 blokken (ochtend en avond):
€ 75,00.
Inclusief Midwinter € 100,00


Opgave voor de hele ochtend- en/of avondcursus.

Proefles mogelijk voor beginners à € 15,00

We hopen je te mogen ontmoeten in de dans.

Wil je je aanmelden voor de hele reeks, vul dan alleen de aanmelding voor de eerste dag in en geef bij "Anders, namelijk:" aan dat je de hele serie wil volgen.

Mocht je je voor een cursus, opleiding en/of workshop hebben aangemeld en binnen vier werkdagen geen reactie hebben gehad, laat ons dat dan a.u.b. weten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meld je nu aan voor:
vrijdag 1 december 2017  van 19:00 tot 21:00
vrijdag 22 december 2017  van 13:00 tot 17:00